Workshops

Landart: In drie lessen maken leerlingen van groep 1 en 2 een beeld geïnspireerd op het kunstwerk ‘Echo van de Veluwe’ van Chris Booth. De eindpresentatie bestaat uit een gezamenlijk gemaakt stenen landart kunstwerk. Voor 4-6 jaar.
Een beeld zoals Jean Dubuffet: In drie lessen leren we over het werk van Jean Dubuffet: art brut, lijntekeningen, vlakken met contouren. De leerlingen maken een werk uit blauwschuim volgens het handschrift van Dubuffet. Voor 4-12 jaar.

Kan van Klaas: We kijken hoe Klaas Gubbels een gevoel kan uitdrukken met een koffiekan en ontwerpen ook zo’n beeld in blauwschuim. Voor 8-12 jaar.

Follies: Fantasie bouwwerkjes zoals een nep-ruïne, waarin je niet kunt wonen. Ze zijn er voor het plezier. De leerlingen gaan in deze lessenserie een eigen folly maken. Er zijn enkele basisvormen beschikbaar om van daaruit de fantasie de vrije loop te laten. Voor 8-12 jaar.

Paviljoen van Rietveld: Een maquette van een eigen ontworpen paviljoen. Binnen en buiten lopen bij deze bouwvorm in elkaar over. Ook de buitenruimte krijgt aandacht in het ontwerp. Voor 8-12 jaar.

De Schreeuw: Geïnspireerd door het beeld van Noguchi uit de beeldentuin van Kröller Müller. Hoe is het om een geluid te verbeelden? Hoe ziet een schreeuw er eigenlijk uit? Voor 4-10 jaar.

Wensboom: Voor 4-8 jaar

Portret zoals Van Gogh: Voor 8-12 jaar